Як приготувати овочеве рагу - 2 класичних рецепта з м'ясом і без м'яса

Овочеве рагу одне з найпопулярніших страв у всіх кухнях світу. Це смачне, корисне і низькокалорійне блюдо, яке чудово підходить для вегетаріанського харчування, може мати різний склад залежно від сезону, смаку або того, що є у Вас в холодильнику. Способи приготування теж трохи відрізняються в залежності від складу страви і Ваших можливостей і потреб.

Отже, як же приготувати овочеве рагу? Безліч джерел дають різні рецепти приготування овочевого рагу. Ось, наприклад, класичний рецепт зі старої куховарської книги:
Рецепт 1. 0,5 кг картоплі, моркву (2 шт), ріпа (2 шт), цибулю (2 шт), помідор (2 шт) або 2 столові ложки томатної пасти, 3 столові ложки рослинної олії, 1 столова ложка борошна. Овочі вимити, очистити, нарізати великими кубиками або часточками, невеликий цибулю можна не різати. Ріпу і моркву згасити. Цибулю і картоплю посмажити. Окремо підсмажити борошно, додати відвар від овочів і дрібно нарізані помідори або томатну пасту. Довести до кипіння. Отриманим соусом залити всі овочі, перекладені в одну глибоку ємність.

Додати спеції за смаком, накрити все це кришкою і тушкувати 15-20 хвилин. При подачі на стіл посипати нарізаним кропом. Крім нього, я приведу свій рецепт приготування овочевого рагу.

Цибуля (1 шт), моркву (2 штуки), болгарський перець (1 штука), баклажани і / або кабачки (2 баклажана / кабачка), картопля (опціонально, 3-4 середні), очищені помідори / томатна паста / кетчуп (по смаком), соняшникова олія, сіль, зелень (кріп, петрушка, кінза, базилік на Ваш розсуд). У каструлю додати олію і трохи води. Очистити і порізати овочі великими кубиками, моркву кружечками, баклажани кубиками або півколом, покласти в каструлю і тушкувати на середньому, потім на маленькому вогні.

Зелень і спеції класти в блюдо і змішувати приблизно за хвилину до готовності, щоб вони не втратили смак. За класичним рецептом моркву і цибулю потрібно обсмажувати (деякі також пишуть, що спочатку потрібно обсмажити 5 хвилин всі овочі, потім додати трохи води і тушкувати), так як це додає рагу більш гострий смак, однак більш корисно для здоров’я гасити всі овочі відразу, не обсмажуючи. До того ж, на смак це впливає не так сильно, і в деяких кухнях овочі для рагу не обжаривают.

Як приготувати овочеве рагу – 2 класичних рецепта з м’ясом і без м’яса

Прочитати статтю повністю.


Коментарі:

Дака Байтас пише: виглядає апетітная

Share →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

20 − 20 =