Лаванда і лавандова олія корисні властивості

Лаванда найдавніше середземноморське рослина і широко застосовується в ароматерапії. Її назва походить від латинського дієслова lavare мити, адже лаванду активно використовували для прання білизни і ароматичних ванн. Недарма Гіппократ високо цінував лікувальні властивості цієї рослини.

Він вважав, що воно корисне при захворюваннях селезінки і, казав, що лаванда зігріває мозок, втомлений від прожитих років. У період епідемій давньоримські патриції натирали тіло маслом лаванди, знаючи, що воно захистить їх. Лавандова олія також широко використовувалося на фронтах першої світової війни: воно застосовувалося лікарями для загоєння ран. У давнину вірили, що фіміам лаванди виганяє злих духів, з цією метою люди обкурювали ним приміщення.

Свічки з лаванди вводили в піхву жінкам, які не могли завагітніти. Властивості ефірного масла лаванди: заспокійливу, болезаспокійливу, спазмолітичну, потогінний, сечогінний, глистогінний, антисептичну, загоює, антиревматичну, гіпотензивну, протівомігреневое. Ефірне масло лаванди підсилює моторику кишечника і секрецію шлунка. Яскраво виражені його антисептичні властивості. Воно відганяє комах і знищує паразитів.

При укусах змій і отруйних комах масло є хорошим протиотрутою. Оскільки ефірне масло лаванди має виражену протимікробну властивістю,
ним користуються для інгаляцій при пневмоніях, бронхітах і осиплости голосу. Воно полегшує перебіг бронхіальної астми, так як має властивість усувати спазм дихальних шляхів.

Масло лаванди використовується також для лікування туберкульозу. У період захворюваності на грип обкурювання робочого приміщення ефірним маслом лаванди може значно знизити кількість хворих в колективі. Трояндова олія надає лікувальну дію при хворобах нирок і сечового міхура, хронічного гастриту, виразці шлунка і 12-палої кишки. Воно призупиняє процес гниття в кишечнику, має вторгнень властивість при кишкових та шлункових болях. За допомогою ефірного масла лаванди лікують псоріаз і екзему, вугри та прищі.

При цьому прищі заживають без рубців і не залишають плям, т. к. це масло зупиняє ріст бактерій, які викликають шкірне запалення і контролює кількість шкірного сала місце розмноження бактерій. Масло лаванди, також як і масло чайного дерева і неролі, стимулює ріст нових здорових клітин, перешкоджаючи розвитку шкірного грибка і зменшуючи пухлини. Тому воно благотворно впливає при корості, карбункулах, пухирях, абсцесах. При облисінні ефірне масло лаванди можна додавати в шампуні чи робити укутування воно сприяє росту волосся. У поєднанні з маслом майорану, лаванда дуже ефективно знімає м’язові спазми, допомагає при ревматизмі і розтягуванні зв’язок.

У гінекології використовується лавандова вода для спринцювання при запаленнях. Рецепт: потрібно зробити масаж попереку з сумішшю 2% масла лаванди + 98% масла-основи. Масло лаванди заспокоює нервову систему і використовується при неврозах, безсонні, підвищеній втомлюваності, при істерії, депресії. Ось кілька способів, як допомогти в цьому випадку:
Рецепт: ванна з 15 краплями лаванди на ніч або масаж хребта з сумішшю 2% масла лаванди + 98% масла-основи.

Рецепт: змастити скроні маслом + 2-3 краплі на солодкий носій (шматок цукру або мед) прийняти всередину. Ефірне масло лаванди відмінно поєднується з усіма іншими ефірними маслами. Найкраще з: цитрусовими і хвойними маслами, шавлією мускатним, неролі, пачулі, трояндою, розмарином, геранню, гвоздикою. Лаванда має властивість заглушати будь-який неприємний запах.

Корисна інформація? Поділіться нею:.

Лаванда і лавандова олія корисні властивості

Прочитати статтю повністю.


Коментарі:

Дар’я Даманська пише: Дякую за цікаву інформацію! А де продаються ці ефірні масла, такі щоб справжні були?

marlibelulas пише: скільки цікавого! я іланг волосся перфумірую, 2-3 краплі розтираю в долоньці і на кінчики наношу, не раз помічала, що носом за мною ведуть: 0))) треба буде сандалове понюхати, я таки сильно квіткові не дуже люблю: 0)) спаибо велике за інфо! : 0) дуже цікаво! : 0)

Cerdca пише: Мені іланг запах не дуже, вірніше зовсім не подобається, напевно п.ч. я не чоловік? Не знаю чому. І тобі спасибі.

виталий Артемов пише: а чоловікам які хороші будуть масла?

Share →

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

twelve − 8 =